Parterapi og parforhold

Lær en ny måde at kommunikere på og forstå jeres parforhold på. Vanskelige følelser opstår, for at blive helet. 

De svære følelser vi går rundt med, bliver trigget i parforhold. Fx følelser af svigt, usikkerhed, ensomhed, forladthed, jalousi, angst for at miste. Det kan også være følelser af, at ens grænser bliver overtrådt, af vrede eller af afmagt.

Her kan din partner faktisk være et godt spejl til at vise dig, hvilke ting du har brug for at se på i dig selv for at udvikle dig. Livet drejer sig jo også om udvikling, og de problemområder som opstår i parforholdet, er noget af det, som du virkelig kan bruge til at blive klogere på dig selv.  

Mr. Right

Der findes den idé i vores kultur, at lykken ligger i det rette parforhold. At hvis du bare finder mr. Right eller mrs. Right, som elsker dig på den rette måde, så bliver du lykkelig. Det er et stort pres at lægge på parforholdet, især fordi det ikke er rigtigt. Grundlæggende harmoni og lykke findes ikke i din partner, det findes i dig selv.

Når vores partner aktiverer vanskelige følelser hos os, som synes at ligge langt fra lykkefølelsen, kan vi komme til med det samme at tænke, at det bare er partneren, som der er noget galt med, eller som behandler os på den forkerte måde.

Mange kender til det, at gå fra en partner som har en bestemt adfærd, som generer en, blot for at finde en ny partner, som har en adfærd der minder om den, eller som trigger de samme følelser i en..

Det kan være en god idé at stoppe op og se sig selv i det ”spejl”, som vores partner holder op for os, og se på de følelser som vores partner aktiverer i os. Det kan være smart at vende blikket ind i dig selv.

Du kan arbejde med dit parforhold via individuel terapi, hvor fokus hovedsageligt er på dine følelser, på hvordan du oplever dit parforhold, og på hvordan du bliver mere afklaret omkring problemer i forholdet. Du kan også tage din partner med i parterapi, hvor vi vil arbejde med problemerne, som i hver især oplever dem i forholdet.

Jeg vil i terapien skelne mellem, hvilke af jeres problemer, der handler om at kommunikationen mellem jer skal forbedres, og hvilke der handler om, at i hver i sær skal blive bedre til at håndtere bestemte følelser.

Jeg lærer dig, eller jer, redskaber til kommunikation og til at rumme de følelser, som aktiveres i forholdet. 

At sætte grænser

Det at lære at rumme dine egne følelser, betyder på ingen måde, at du skal finde dig i adfærd fra din partners side, som du ikke bryder dig om, eller at du ikke skal sige fra overfor din partner. Det betyder heller ikke, at du skal blive i et forhold, som ikke er rigtigt for dig .

Når du bliver bedre til at forholde dig til dine egne følelser, bliver det mere klart, hvad du har brug for at gøre eller sige i forhold til din partner. Du vil være bedre i stand til at sætte dine grænser og til at sætte dem på en afbalanceret måde, fordi du har ro i dig selv.

Vil du booke en tid kan du kontakte mig på mail@camillabruun.dk eller tlf.: 21183436.

Individuel terapi koster 1150 kr og varer 50 min. Parterapi varer 1 1/2 time og koster 1800 kr.

Læs mere om et typisk mønster i parforholdsproblemer her: Problemer i parforholdet

Læs mere om hvordan i reparerer forholdet, når der er sårede følelser her: Genskab tilliden.

Læs mere om min tilgang til relationer her: Relatefulness

Nyt fra bloggen

Gammelt menneskesyn skaber mistrivsel

Gammelt menneskesyn skaber mistrivsel

Vi har et nedarvet menneskesyn, som belaster os psykologisk og skaber skam. Det er et menneskesyn, der ser mennesket som svagt og egoistisk af natur. Der hører en opdragelsesform til, som er frygtbaseret i stedet for at hvile på gensidig respekt. Mennesker i alle...

Fra trigget til tryg

Fra trigget til tryg

Gode relationer er vigtige for vores trivsel. Men ligesom, at vi føler nogle af de dejligste ting sammen med andre mennesker, føler vi også alt det svære. Andre trykker på vores “ømme punkter”. De følelsesmæssige sår, vi går rundt med, bliver aktiveret. Når sårene...

O-fejlskulturen opstår, når vi tvivler på, om vi er værdige

O-fejlskulturen opstår, når vi tvivler på, om vi er værdige

Mennesker fortæller mig ofte om, hvorfor de går ned med stress og depression i vores præstationssamfund. De er bange for at være selvoptagede og navlepillende egoister, når de tager deres følelser og behov alvorligt. De er bange for at blive set som dovne, hvis de...

Har jeg brug for en psykolog?

Du kan have brug for en psykolog, hvis du har følelsesmæssige problemer, hvis du gennemgår en vanskelig periode, eller hvis du gerne vil blive klogere på, hvordan du skaber din plads her i verden, så det føles rigtigt, for dig selv og andre.

COVID-19 skaber krisesituation

Der er mange, der har søgt hjælp til at håndtere den krise, som er opstået i forbindelse med COVID-19-virussen.