Det er den første bog jeg har læst, som talte direkte til min sjæl og hjerte, og som har hjulpet mig kærligt og omsorgsfuldt igennem mine mange kriser 🌸.. Derfor kan jeg kun anbefale den bog til andre som står i samme situation ☀️🙏❤️

Inge Solvej Thomsen

Som mand har jeg ikke lært at udtrykke andet end vrede og glæde. Det har gjort, at jeg ofte bare har kæmpet mig igennem livet, har haft svært ved at mærke mig selv, sige til og fra og bede om det, jeg har brug for. Det har gjort, at jeg alt for ofte eksploderede i vrede, fordi elastikken bare var blevet spændt for hårdt og sprang. Jeg har manglet et sprog og en forståelse for alle nuancerne. Jeg har ikke vidst, hvordan jeg skulle føle værdi i mig selv, hvis jeg ikke præsterede og leverede. Det har ændret sig, efter at jeg har læst din bog. Det er en af de vigtigste bøger, jeg har læst.
Martin Skov Hansen

Af hjertet tak fordi, du har skrevet din bog. Den rammer noget så dybt i mig. Jeg føler mig set som menneske. Jeg har ventet på den og glædet mig til at modtage den. Lige nu er jeg i gang med kapitel 4. Modtog den i går og kan næsten ikke slippe den.

Bogen rør mig virkelig. Både kap. 3 og 4, har oversvømmet tårekanalerne. Det her med at følelserne rejser gennem generationer indtil de finder et åbent hjerte, der heler dem, det ramte mig lige i hjertet, så smuk en beskrivelse. Du er virkelig god til at formulere det hele så smukt og simpelt på samme tid

Kamilla Stilling

Du har givet mig oplevelsen af, at blive forstået på en måde jeg ikke har oplevet før ✨ Tak fordi du har skrevet og beskrevet så genkendeligt, anerkendende, imødekommende, forståeligt og rummeligt om hvordan livet, følelser og reaktioner kan føles.✨

Tak fordi du har lært mig helt enormt meget om mig selv, på et tidspunkt i mit liv hvor alt har været så nyt og forandret. En tid hvor mit sensitive sind har været på et meget meget stort overarbejde igennem graviditet, en fødsel der ikke blev en god oplevelse, et voldsomt traume, svær angst og en tilstand i krise. Alt sammen på det tidspunkt jeg har glædet mig mest til; da jeg endelig skulle blive nogens mor.

✨Tak for at bringe forståelse og selvindsigt igennem til mig på et tidspunkt, hvor jeg havde aller mest brug for at mærke netop det.

✨Tak for at skrive følsomt og blødt, så det føles som et langt varmt kram til sindet.

✨Tak for at skrive en bog, der føles som en gave hver gang jeg læser i den.

✨Tak for at hjælpe mig igennem den værste tid i mit liv, hvor jeg med dine ord og værktøjer samtidig kan opleve den tid som det største og ubetinget mest kærlighedsfyldte Tak!”

Kærlig hilsen Maja

Camilla Bruun har begået en bog om, hvordan vi kan lære at leve med vores følelser. Camillas gennemgående budskab i bogen er, at vores følelser ikke er fejl, som vi skal bekæmpe, eller dikatorer, som vi skal lade os styre af, men at vi kan lære at møde vores – også svære – følelser med venlighed og omsorg. Nærmest som var det vores børn, der prøver at sige noget til os. At vi kan se dem som budbringere, der ikke skal kues men anerkendes.

Når vi lærer at lave denne “U-vending” fra at bekæmpe følelser til at møde følelserne på denne måde, så kan vi slippe en slåskamp, der ellers har en tendens til at give bagslag i form af langvarig lidelse.

Budskaberne i bogen illustreres med en fin balance af psykologisk formidling, egne erfaringer, hjælpsomme klientcases og øvelser. Det bevirker, at man som læser får både en god forståelse af, hvad vi oplever, mærker det almenmenneskelige i lidelse og smerte så man ikke føler sig helt alene i verden, men også får eksempler på, hvordan vi kan lære at “danse” med det til tider belastende indre liv, vi har. Det være sig både i almenmenneskelige problemstillinger som vanskeligheder i parforholdet og selvværdsvanskeligheder, men også i forbindelse med sværere psykologiske problemstillinger som for eksempel angst, depression, misbrug og kriser.

En rigtig fin bog om, hvordan vi kan øve os i at møde os selv med mindre selvkritik og mere medfølelse. 

Jens Wraa Laursen

psykolog og specialist i klinisk psykologi

Som særligt sensitiv kan du have glæde af at få styrket din evne til at give dig selv opmærksomhed, accept og kærlighed, som det kan ske gennem bevidst brug af mindfulness.

Camilla forbinder i bogen ”Hel dine følelser” styrken i en bevidst brug af mindfulness med psykologiens indsigter og metoder, hvilket er epokegørende. Hun studerede blandt andet mindfulness hos tibetanerne, der lever i eksil i Indien, allerede mens hun læste til psykolog, og hun har praktiseret kombinationen gennem hele sit psykologiske arbejdsliv.

I bogen formidler hun sine mange positive erfaringer til dig. Der er vigtige udviklingsmuligheder i fokus på heling af følelserne, gennem kærlig opmærksomhed, så et positivt forhold til dine følelser bliver en del af din daglige bevidsthed.

Det ligger ikke oplagt i vores kultur, at det er et godt og værdigt liv at respektere og elske både sig selv og andre – og vi har måske heller ikke rigtig lært, hvordan vi gør det. Hvis du har den sensitive tendens til at vægte andre menneskers behov frem for dine egne, bliver bogens fokus på selvkærlighed og selvomsorg nærmest livsforandrende. Og det er helt centralt at blive styrket i evnen til fordybelse – og i oplevelsen af fordybelsen som en naturlig og fornuftig ‘ret’.

Hel dine følelser er opbygget i to dele, hvor den første anbefales læst i sin helhed, mens den anden kan benyttes som et opslagsværk. Denne struktur gør den ret omfattende bog meget lettere at anvende. I første del får du en dyb forståelse af meningen og fremgangsmåden i brug af mindfulness.

Anden del er en guldgrube i indsigter og metoder til at arbejde med rigtig mange af de udfordringer, der kan bringe dig til en psykolog. Bogens indsigter belyses med mange konkrete eksempler fra Camillas praksis. Det styrker bogens anvendelse, og det gør den mere levende at læse. Læs første del og brug den sammen med de emner, du gerne vil tættere på ved at fordybe dig i anden del.

Athina Delskov

Denne bog kan jeg anbefale af hele mit hjerte. Vi læser den herhjemme og taler om den. Hvordan kan vi være med vores følelser i stor medfølelse og møde os selv med omsorg, når vi går igennem de svære tider? Det fortæller Camilla Bruun om i denne bog, så jeg mærker den omsorg og det nærvær hun skriver om.

En følelse jeg selv en gang imellem må sidde med på det jeg kalder “bænken i det allerinderstes have” er bevidstheden om, at jeg en dag skal skilles fra min elskede hund TAO. Og Camilla inviterer til at se sorg med større og dybere øjne. At se at sorg ikke bare er min sorg men alles sorg. Når vi mister. Det er ikke kun mig der mister. Alle mister. Og derfor er det ikke kun min sorg men alles sorg. Jeg prøvede at mærke ind i den bevidsthed. Og det lettede. Det er ikke kun mig, der en dag skal miste min elskede hund, eller min elskede mand. Det er ikke min sorg. Det er menneskenes sorg. Det er vores sorg (frit genfortalt)

Jeg gik ind og satte mig på bænken i det allerinderstes have med den følelse. Jeg mærkede pludseligt ind i hjerterne på alle der elsker et dyr, et menneske, et sted, som de en dag skal miste eller har mistet. Jeg mærkede noget helt andet og langt større, da jeg mærkede, at det er vores sorg. Menneskehedens sorg. Et vilkår. Jeg var pludselig slet ikke så alene på den bænk. Jeg sad der ikke med min sorg. Jeg sad der med vores sorg. Og mærkede alle de hjerter, der mister og har mistet. Jeg mærkede, at vi er forbundet gennem alt det vi må gå igennem med omsorg og medfølelse for os selv og hinanden.

Den bog er så frisættende og så helende, og den rammer mig nok særligt, fordi jeg bag hver eneste linje skrevet af en ufattelig dygtig psykolog, aner en digter. Tonen i bogen er fin og poetisk, og poesi har nu engang en let adgang til mit hjerte og mine inderste følelseskamre.

Jeg elsker den bog, og jeg anbefaler den af hele mit hjerte

Kærlig hilsen Majbritte Ulrikkeholm

Din bog…jeg har endnu ikke læst den hele men allerede nu kan jeg sige…Wauw hvor er den god. Velskrevet, oplysende og inspirerende. Det er en bog, som jeg kommer til at have indenfor rækkevidde resten af livet. Og når den er slidt op køber jeg et nyt eksemplar. Tak for at du har skrevet den.

Jakob Christensen

Jeg kender Camillas Bruuns opslag på Facebook til Særligt Sensitive (Når livet virkelig mærkes), så mine forventninger til bogen var høje. Ikke bare til en fagbog skrevet af en psykolog men en poetisk psykolog med et helt særligt sprogligt talent.

Og jeg er bestemt ikke blevet skuffet. Det allerførste jeg møder er et smukt formuleret statement af forfatteren selv, som sætter en kærlig ramme for hele bogen: ”Til skammen, angsten og ensomheden, sårbarheden, hjælpeløsheden og fortvivlelsen. Til alle de misforståede, hjemløse følelser, som hører til i menneskelivet. Må I få et hjem i vores hjerter. Må vi kunne stå ved og tale åbent og kærligt om både styrken og sårbarheden i det at være menneske. Må vi holde inde med at nedgøre sårbarheden. Må vi forelske os i alle nuancerne i vores vilde, smukke, levende følelsesliv.” Sådan. Så er vi i gang og jeg fik i den grad lyst til at læse resten.

Indledningen argumenterer yderligere for, at denne bog er så vigtig for rigtig mange mennesker. Vores følelser lever et liv i skjul, er tabuiseret og derfor ofte belagt med skam. At finde en metode til at leve med følelserne vil give mange mennesker en markant bedre livskvalitet. Og verden vil blive et bedre sted. Som titlen siger, er mindfulness og medfølelse en vigtig del af bogens budskab. Det at give ”helende opmærksomhed” til dig selv er der bærende element i bogen. Og det er vi generelt ikke gode nok til som mennesker, hvor det er mere almindeligt, at vores indre kritiske bestyrelse får al taletiden. Men ”hvert øjeblik med bevidsthed, nærvær og medfølelse tæller”.

Camilla hjælper os til at løfte os op over de forbigående fænomener, som følelserne er, så vi kan betragte dem på afstand. Dermed frigøres vi fra den magt, som de ellers typisk har over os.

Der er virkeligt mange øjenåbnere i bogen godt understøttet af øvelser til refleksion og meget konkrete værktøjer. Camilla deler fra sit eget liv og giver også eksempler på hendes arbejde med klienter. Det er godt at spejle sig i og viser, at der er en vej ud af det svære. ”Når du accepter dine følelser, holder du op med at slås med dig selv”.

Første del af bogen er basale redskaber og grundlæggende principper. Anden del kan bruges som opslagsværk afhængig af den livssituation, man står i. Men jeg anbefaler, at du læser bogen start til slut. For med alle eksemplerne giver Camilla os en glimrende indsigt i mennesker og menneskers liv og dermed os selv. Og her er det formidlet og formuleret med afsæt i en kærlig intention.

Bogen er lige så velskrevet, som jeg havde forventet, men jeg er alligevel overrasket over, hvor meget der – for en selvudviklingsveteran som mig – er at hente. Jeg vil ønske for mig selv, at jeg hen ad vejen får styrke og ro til at leve efter denne bogs principper.

Per Nørbo

Hel dine følelser – med mindfulness og medfølelse er velskrevet og samtidig praktisk anvendelig. Bogen lærer dig at møde livets følelser og tilbyder følelsesmæssig førstehjælp, når kærestesorger, forkerthedsfølelse, stress, uro, angst eller andre vanskelige følelser bliver svære at overkomme. Med mindfulness og medfølelse som metode guider psykolog Camilla Bruun til at tackle de vanskelige følelser, når de opstår.

LEKTØRUDTALELSE FRA BIBLIOTEKERNE

Jeg har læst bogen med stor glæde og håber, at min ældste datter, som allerede er voksen, vil læse den en dag. Det ville være fantastisk, hvis en bog som denne og mindfulness som praksis kunne blive introduceret i de ældre klasser i folkeskolerne, gymnasier og universiteter. Det eneste, jeg selv fortryder omkring mindfulness, er, at jeg først lærte det relativt sent i livet, da jeg var tæt på 40 år. Jeg håber, at mange unge – og mennesker i alle livsfaser – vil støde på denne ubemærkede bog, tage den til sig og måske invitere mindfulness ind i deres liv.’

Mai Miles Frandsen,

psykiatrisk sygeplejerske og MBSR lærer

“Camilla Bruun tager fuldstændig magten fra den indre kritiker ved at påpege, at den faktisk er ret dum. Den opererer på et barnligt plan, hvor alt er sort/hvidt, og hvor vi ikke kan lære af fejl og udvikle os. Når vi gennemskuer den umodenhed, er det lettere at komme videre’. Læs anbefaling fra POV INTERNATIONAL her

Jeg kan genkende min egen rejse i din bog. Du har formået, at sætte så livsbekræftende ord på, hvad jeg har opnået af selvindsigt gennem mindfulness. Din bog bliver en fast bestanddel i min bogsamling. Og den vil helt sikkert blive læst af både mine børn og senerhen børnebørn. Denne dybe visdom er, efter min mening, så vigtigt at give et ungt menneske med på livsrejsen. De kærligste hilsener fra en KÆMPE fan.
Karin Jensen