Lyt i stedet for at fikse andres følelser

Når vi har det svært følelsesmæssigt, har vi primært brug for at blive lyttet til, set og hørt og forstået. Ofte får vi straks gode råd og løsninger i stedet for. Vi lever i en kultur, hvor det er så svært at stoppe op og være nærværende for os selv og hinanden, i sær når livet er svært. Men det er i sær her, at nærvær er det, vi har allermest brug for.

Vi vil så gerne fikse smerten og komme videre og have styr på det hele. Men hvis folk bare lige havde kunne fikse deres smerte med smarte ideér og løsninger, så havde de fleste gjort det for længst.

Så lad være med straks at ty til alle de smarte løsninger og ideer, som du måske gerne vil ses for. Tilbyd i stedet dit nærvær og vær et kærligt vidne, til det andre mennesker oplever.

Vi mennesker kan sjældent løse vores følelsesmæssige problemer, før vi er blevet mødt med kærligt nærvær.

 

Få besked, når der er nyt på bloggen

Loading

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fødslen af ny bevidsthed

Fødslen af ny bevidsthed

"Hvorfor kan jeg ikke bare komme videre?", "Jeg troede, at jeg var sluppet af med den følelse", er der mange mennesker, der siger til mig, i min...

Undgåelsesfælden

Undgåelsesfælden

At forstå undgåelsesfælden har været en gamechanger for mig, både privat og i mit arbejdsliv som psykolog. Når vi mennesker sidder fast i noget...

Få nyheder fra mig

Jeg har meget på hjertet, følg med her 

Du modtager nu nyt fra mig. Jeg glæder mig til at skrive til dig.