Sådan repareres sårede følelser

Sårede følelser: Sådan genskabes tilliden

Det er normalt, at vi, selvom vi gør os umage i relationer, kommer til at såre hinanden. Hvis vi er tæt på hinanden, kommer vi til at træde hinanden over tæerne og såre hinanden, også selvom vi ikke ønsker det.

Snarere end at stræbe efter en relation, hvor vi aldrig kommer til at såre hinanden, gælder det om at få en relation, hvor vi bliver gode til at reparere relationen igen. I stedet for at se konflikt og sårede følelser som noget negativt, kan vi lære at navigere i konflikter. Vi kan skabe relationer, hvor konflikter får os tættere på hinanden i stedet for at resultere i distance og adskillelse.

De fleste relationelle brud handler om, at vi ikke har fået repareret relationen, når vi har såret hianden.

Sårede følelser hober sig og brud opstår, når den ene part siger: “av, det sårede mig”, og den anden ikke siger :”Fortæl mig om det”.

En nærheds og tillidsskabende samtale omkring sårede følelser kan foregå sådan her:

Person 1: ”Du har såret mig”. Person 2: “Av, det gør ondt at høre, men fortæl mig hvordan”.

Person 1: “Tak for at anerkende mig. Og jeg er ked af, at det gør ondt at høre. Det er virkelig skræmmende at fortælle dig, at du har gjort noget, der har såret mig”. Person 2: ”Jeg ved, at du er modig, fordi du gør det, og jeg vil lytte”.

Person 1: ”Jeg blev såret over, at du glemte min fødselsdag”. Person 2: “Det er jeg ked af. Tak fordi du fortæller mig det, og for at du siger det på en venlig måde”.

Teksten er blandt andet inspireret af parterapeuten Derek Hart. 

 

Seneste indlæg

Få besked, når der er nyt på bloggen

Loading

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Problemer i parforholdet

Problemer i parforholdet

Problemer i parforholdet stammer ofte fra en smertefuld dynamik, der handler om grundlæggende menneskelige behov for nærhed og frihed. Nærhed...